• Met de hand gemaakte houten tulpen
  • Een uniek cadeau
  • Vervaardigd uit kwalitatief hoogstaand hout

Over Nijhuis Klompen

Het hart van ’s werelds grootste klompenproductie ligt in het oosten van Nederland, aan de Grolseweg in Beltrum. Daar nam Paul Nijhuis 40 jaar geleden het stokje over van zijn vader. Al sinds 1938 is álles wat met houten klompen te maken heeft in de familie Nijhuis verenigd. Van traditionele draagklompen tot kleine souvenirklompjes, álles wordt in eigen huis gecreëerd. En sinds 2013 is het assortiment uitgebreid met een prachtige collectie houten tulpen. Deze houten tulpen zijn van begin tot eind door Nijhuis zelf ontwikkeld en worden in eigen huis vervaardigd. Wanneer je meegenomen wordt in het verhaal van Nijhuis merk je aan alles dat hout door hun bloed stroomt. Met liefde, passie en een enorme gedrevenheid en professionaliteit wordt dag in, dag uit gewerkt om de beste te blijven. En dat is een beste uitdaging in de moderne tijd waarin we leven.

Ontwikkeling en innovatie

Het gebruik van het populairste schoeisel dat ons land rijk is geweest, draagklompen, is afgenomen in de loop der jaren. Dit heeft Nijhuis juist gestimuleerd vernieuwend te werk te gaan. Altijd doorontwikkelen, innoveren en scherp blijven, dat is wat hen siert en sterk houdt. Van oerdegelijk product tot ultramoderne productietechnieken.
De machines worden in eigen huis ontwikkeld en onderhouden. Alles wordt in het Gelderlandse dorp bedacht, uitvoerig getest en na het productieproces geleverd aan onder meer Nederlandse boeren, tuincentra, souvenirwinkels en uiteraard ook aan het buitenland.

gezond en duurzaam

Team Nijhuis lééft voor klompen, klompgerelateerde producten en houten tulpen. Het team van deze wereldmarktleider werkt met een enorme gedrevenheid aan ‘s lands culturele erfgoed. Team Nijhuis is fulltime bezig met de productie van draagklompen en diverse aanverwante producten voor de souvenir-industrie. Leverbetrouwbaarheid, kwaliteit en prijs zijn daarbij belangrijke speerpunten. Nijhuis heeft zowel in Nederland als in China een eigen productiebedrijf. De combinatie van beide vestigingen is een heel bijzondere. Na het ontwikkelen van een nieuw product worden vele meters gemaakt in Nederland. Testen, aanscherpen, testen en nóg mooier & beter maken. En dan produceren tot in perfectie.

Pas als alles is doordacht, tot in de puntjes is verwerkt en goed uit de test komt, vertrekken de – in Nederland vervaardigde – houten producten naar het team in China voor de afwerking. Daar wordt het tweede team begeleid én opgeleid om de kwaliteit van deze afwerking te waarborgen die het familiebedrijf hoog in het vaandel heeft staan. Dagelijks wordt via de moderne communicatiekanalen overleg met China gehouden; de lijnen zijn kort, betrokken en plezierig. De volledig afgewerkte producten worden vanaf Beltrum de wereld in gezonden.

Adresgegevens

Klompenfabriek Nijhuis B.V.
Grolseweg 3a, 7156 LD Beltrum
T: +31 (0)544 – 356060
E: sales@woodentulips.com

fotos